Militarul roman ranit, sambata dimineata, in Afganistan a suferit o contuzie la cap, dar este in afara oricarui pericol, dupa ce vehiculul blindat in care se afla a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.
Potrivit MApN, o coloana mixta de autovehicule romano-afgana, care efectua o misiune pe autostrada A1, Kandahar-Kabul, a fost atacata cu un dispozitiv exploziv improvizat, sambata, in jurul orei 08.30, ora Romaniei.

In urma deflagratiei, un militar roman aflat intr-unul dintre vehiculele blindate a acuzat dureri la cap si a fost evacuat, conform procedurilor, cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman, scrie NewsIn.

Fruntasul George Tircomnicu a suferit o contuzie la cap. In prezent, starea de sanatate a militarului este buna, el fiind in afara oricarui pericol.

Coloana era formata din autovehicule blindate Piranha si Humvee ale Batalionului 33 Manevra si un autovehicul al politiei militare afgane. Niciunul dintre autovehiculele blindate nu a suferit avarii.

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a militarului, se mai arata in comunicatul MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.