Afla ce solutii trebuie sa adopte Guvernul pentru a stabiliza sistemul bugetar.

Numarul de bugetari va trebui redus cu 4% in 2010, respectiv cu aproape 60.000, iar daca Guvernul nu va lua acceasta masura pana in octombrie, salariile angajatilor de la stat vor fi inghetate si in 2011, pentru a ne incadra in tinta de cheltuieli convenita cu FMI, au declarat surse guvernamentale, scrie NewsIn.

"Daca nu se dau afara cel putin 4% din angajatii de la stat, nu putem indexa salariile angajatilor din sistemul bugetar in 2011. Masura trebuie luata pana pe 15 octombrie, cand ne ducem in Parlament cu bugetul pe anul urmator. Daca nu se ia aceasta decizie, si numarul disponibilizatilor va fi mai mic de 60.000, salariile vor fi indexate foarte putin, cu diferenta de bani care se economiseste in acest fel", au precizat sursele citate.

Reprezentantii guvernamentali au adaugat ca, "daca pana in octombrie nu avem date clare, nu putem merge cu cresterea salariilor pentru ca trebuie sa atingem acea tinta de 8,2% din PIB pentru cheltuielile cu salariile in 2011".

Sursele au adaugat ca "urmeaza a fi disponibilizati inca 15.000 de angajati din invatamant in septembrie, 3.300 de salariati din asistenta sociala, in conditiile in care alte 19.000 de persoane ar urma sa iasa din sistem pe cale naturala, respectiv prin pensionare, demisie, deces,..".

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.