Mai multe organizatii non-guvernamentale de lupta impotriva HIV/SIDA i-au scris presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru a-l avertiza ca vietile romanilor infectati cu acest virus sunt puse in pericol de lipsa medicamentelor, in timp ce Guvernul da vina pe recesiune, scrie The Guardian.
Potrivit articolului publicat de cotidianul britanic, unii bolnavi romani de HIV/SIDA nu mai au medicamente de peste o luna de zile. Multi bolnavi din provincie veneau in capitala tarii pentru a-si achizitiona medicamentele insa si in Bucuresti stocurile s-au terminat, scrie NewsIn.

Reprezentantii ONG-urilor care i-au trimis o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei afirma ca situatia reprezinta practic o sentinta de condamnare la moarte pentru bolnavii infectati cu acest virus.

Organizatiile cer guvernului sa negocieze urgent cumpararea unor stocuri de medicamente la preturi mai mici si atrag atentia ca, privand bolnavii de accesul la tratament, executivul incalca articolul 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Organizatiile Sens Pozitiv si ARAS - Asociatia Romana Anti-SIDA au lansat si o petitie prin care cer sustinerea pentru a convinge autoritatile sa faca demersurile necesare pentru ca tratamentul bolnavilor sa se reia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.