Un nou medicament pentru tratamentul pacientilor infectati cu virus HIV/SIDA, rezistent la alte tratamente este disponibil si in Romania.

Medicamentul, Intelence, este recomandat pacientilor care sunt infectati cu virus rezistent la alte tratamente, oferindu-le posibilitatea de a reduce virusul din sange pana la nivel nedetectabil - scopul tratamentului anti-HIV.

Studiile au aratat ca aproximativ trei din cinci pacienti tratati cu Intelence au atins nedetectabilitatea, relateaza NewsIn. Potrivit statisticilor, in Romania sunt inregistrati aproximativ 10.041 de pacienti cu HIV/SIDA, cea mai raspandita modalitate de transmitere fiind prin contact sexual neprotejat.

Intelence, dezvoltat de Tibotec Pharmaceuticals Ltd., a primit autorizatie de comercializare in 2008. Produsul se administreaza pe cale orala si poate fi prescris de medicii specialisti din intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.