Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Tg Mures, ca vrea sa implice 3.000 de scoli intr-un program de colectare a deseurilor din plastic, mai ales a PET-urilor.

In scoli vom avea o actiune sustinuta de colectare a PET-urilor, sper ca mai multe mii de scoli vor fi incluse intr-un program prin Fondul de Mediu prin care le vom da aceste aparate mecanice si electrice de a presa PET-urile. 10 kg incap intr-un sac. Prin constientizare si alte astfel de actiuni vom putea face mai multe pentru un mediu sanatos”, a declarat Borbely, potrivit NewsIn.

Ce parere ai despre initiativa Ministrului Mediului? Spune-ti parerea pe forum!

Ministrul a precizat si modalitatile de actiune, precum si colaborarea cu ONG-uri. „Am avut mai multe discutii. Sunt ONG-uri care se ocupa si o sa fie in cadrul Fondului de Mediu, e posibil la un capitol - Constientizarea populatiei- pana la o anumita suma. Vor fi proiecte care vor fi spijinite de Fondul de Mediu si in acel proiect va aparea numarul de scoli. Putem ajunge la 3.000 de scoli. Ceea ce rezolva ei este sistemul de colectare al PET-urilor, prin posta, cu acei saci si se pare ca pot da si o anumita suma pentru fiecare kilogram de PET-uri. Statul se implica doar in a da aceste prese la scoli”, a afirmat ministrul.

Borbely a precizat ca acest proiect va fi lansat pana la inceperea scolilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.