Aproape 4.500 de copii din judetul Vaslui nu au putut fi imunizati, in ultimele luni, ca urmare a faptului ca Directia de Sanatate Publica (DSP) nu are vaccinurile necesare

Potrivit reprezentantilor DSP Vaslui, pana la varsta de sase luni, copiii ar fi trebuit vaccinati impotriva hepatitei de tip B, rujeolei, rubeolei, parotiditei epidemice, difteriei, tetanusului, tusei convulsive si poliomelitei, relateaza NewsIn.

In judetul Vaslui sunt intarzieri la vaccinari de mai bine de sase luni. Pentru 2.600 de copii ar fi trebuit administrate vaccinuri impotriva hepatitei B inca din septembrie 2009, vaccin care se face la doua si sase luni. De asemenea, 1.800 de copii ar fi trebuit vaccinati in ianuarie, cu vaccinul DTP, pentru imunizarea impotriva difteriei, tetanusului si tusei convulsive, precum si impotriva poliomelitei. Pentru alti 1200 de copii ar fi trebuit administrat vaccinul antirujeolic, antirubeolic si impotriva parotiditei epidemice”, a declarat astazi dr. Luminita Costache, directorul adjunct al DSP Vaslui.

DSP Vaslui are nevoie de peste 8.200 de doze de vaccin dintre cele trei categorii care se administreaza in primele luni de viata, astfel incat totii bebelusii sa fie imunizati.

Citeste pe acelasi subiect:

Greva la Cantacuzino


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.