Claudiu Virgil Turlea este cautat pentru implicare intr-o organizatie infractionala responsabila pentru mai multe scheme frauduloase ce au provocat in total pagube de 4,3 milioane de dolari.
Intr-una dintre scheme, membrii organizatiei ar fi intrat in conturile bancare ale unor societati americane obtinand fraudulos informatiile de acces. Astfel au fost transferati electronic sute de mii de dolari in conturi controlate de roman si complicii sai, informeaza NewsIn.

Intr-o alta schema, grupul ar fi pacalit victimele astfel: acestea licitau pentru bunuri imaginare postate pe site-uri de licitatii. Cei care "castigau" transferau banii complicilor din SUA ai romanului, care primeau transferurile bancare in conturile lor personale si apoi ii trimiteau o parte lui Turlea.

Potrivit FBI, Turlea este un membru cunoscut al crimei organizate din Romania si s-ar afla in prezent in Canada, unde incearca sa recruteze complici.

Ceilalti patru infractori cibernetici cautati de FBI sunt: canadianul William Charles Rath, nigerianul Tobechi Enyinna Onwuhara, marocanul Saad Echouafni, asiaticul Jie Dong.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.