Piesa "Rosencrantz si Guildenstern sunt morti", pusa in scena la Teatrul Teatrul Maghiar Csiky Gergely din Timisoara, a fost recompensata, ieri seara, cu premiul pentru Cel mai bun spectacol al anului 2010 la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), ajunsa la cea de-a XVIII-a editie.
Spectacolul castigator a fost regizat de Victor Ioan Frunza. Premiul a fost inmanat de ministrul Culturii Kelemen Hunor, directorului Teatrului din Timisoara, Balazs Attila. Pentru premiul Cel mai bun spectacol au mai fost nominalizate piesele "Aniversarea", o productie a Teatrului Nottara si "Breaking Waves" de la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu, arata NewsIn.

Alexandru Dabija a fost recompensat, luni seara, cu premiul UNITER 2010 pentru Cel mai bun regizor pentru spectacolul "Pyramus & Thisbe 4 you" de la Teatrul Odeon din Capitala. Premiul a fost prezentat de primarul Capitalei Sorin Oprescu, care a promis lui Ion Caramitru, presedinte UNITER si director al Teatrului National Bucuresti, ca pentru cultura primaria va gasi intotdeauna fonduri.

Virginia Mirea a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita in rolul principal, pentru rolul Zoia Denisovna Pelt din spectacolul "Casa Zoikai" regizat de Alexandru Tocilescu la Teatrul de Comedie din Bucuresti.

George Mihaita a fost recompensat cu premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov din acelasi spectacol.

Premiile pentru cei mai buni actori in rol secundar au fost acordate Anei Ciontea, pentru rolul Maria din spectacolul "Un duel" la Teatrul National Bucuresti si lui Vlad Ivanov, pentru rolul Doctorul din acelasi spectacol.

Premiul de debut a fost castigat de actrita Crina Semciuc pentru rolul Lena din spectacolul "Leonce si Lena" de la Teatrul de Comedie din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.