Un tei de circa 20 metri s-a prabusit peste cinci elevi, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani. Incidentul s-a produs in parcul Copou din Iasi.
Niciunul dintre copii nu este in stare grava si toti au fost transportati la Spitalul de Copii "Sf. Maria". Conform medicilor, un baiat de 17 ani a suferit o fractura deschisa la gamba stanga, iar patru fete, cu varste de 15 si 16 ani, au fracturi si diverse traumatisme - fractura de membru inferior, traumatism de coloana cervicala, traumatism cranio-cerebral si contuzii.

Autoritatile iesene care administreaza parcul Copou au afirmat ca prabusirea copacului care i-a ranit pe cei cinci adolescenti a fost posibila pe fondul unei rafale puternice de vant si a faptului ca radacina arborelui era in parte uscata, potrivit NewsIn.

"Copacul nu dadea semne vizibile de imbatranire. Era verde. Am putut insa observa, in urma prabusirii copacului, ca o parte din radacina era uscata. Singura explicatie pe care o avem acum este ca vantul puternic a provocat prabusirea copacului", a declarat directorul Directiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) Iasi, Luminta Salceanu.

Pctrivit acesteia, directia pe care o conduce face constant verificari in spatiile verzi din Iasi pentru a preintampina astfel de incidente.

"Deseori avem probleme ca unii cetateni ne reproseaza ca taiem copaci, dar noi nu ne facem decat datoria. Vom intra un pic mai drastic in astfel de actiuni, chiar daca vom fi criticati. Este primul caz de acest fel din Iasi", a mai sustinut sefa DSPM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.