Doi studenti din Iasi, in varsta de 20 de ani, au fost internati, duminica, la Sectia de Toxicologie de la Spitalul de Urgente "Sf. Ioan", dupa ce au consumat produse etnobotanice, iar un alt tanar, de 23 de ani, a provocat un accident rutier dupa ce ar fi consumat astfel de produse.

Medicul Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU la Spitalul "Sf. Ioan", a precizat ca cei doi studenti reprezinta cazurile cele mai grave de la interzicerea prin lege a produselor etnobotanice, transmite corespondentul NewsIn.

"Pacientii au ajuns in UPU si au prezentat agitatie extrema, tulburari cardiace si respiratorii si au necesitat masuri terapeutice de suport respirator, antidotism si terapie simptomatica, fiind mobilizata intreaga echipa de garda", a declarat medicul Ciuhodaru.

Coordonatorul SMURD Iasi, dr. Diana Cimpoiesu, a mentionat ca tanarul de 23 de ani care a provocat un incident rutier a consumat atat produse etnobotanice, cat si bauturi alcoolice.

"Tanarul a fost implicat intr-un accident. Echipajul SMURD a intervenit, l-a evaluat si l-a transportat la spital, fiind diagnosticat cu politraumatism, traumatism cranio-facial, contuzie toraco-abdominala si fractura de femur", a subliniat dr. Diana Cimpoiesu.

Potrivit politistilor, tanarul, fara permis de conducere, a pierdut controlul volanului si a parasit partea carosabila, oprindu-se intr-un gard.

Produsele etnobotanice au fost interzise prin lege in luna februarie.

La inceputul lunii aprilie, au aparut la Iasi noi produse etnobotanice care nu au fost inca interzise, urmand ca Agentia Nationala Antidrog, la sesizarea medicilor, sa identifice substantele si sa faca demersuri la Ministerul Sanatatii pentru interzicerea acestora, lista produsele ilegale putand fi actualizata prin ordin al ministrului.

Noile produse pot fi achizitionate de pe Internet, dar si din unele magazine de specialitate care nu au fost inca inchise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.