Singurul muzeu de aviatie din Romania s-ar putea inchide in urma unei hotarari a Consiliului Local al Sectorului 2, prin care solicita Guvernului sa preia imobilul din zona Pipera, ce apartine Ministerului Apararii Nationale, in vederea construirii de locuinte ANL.

"Se solicita Guvernului Romaniei trecerea imobilului situat in strada Fabrica de Glucoza nr. 2-4 Sector 2, din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Sectorului 2", se arata in Hotararea nr. 44 a Consiliului Local al Sectorului 2 din 18 martie 2010, publicata pe site-ul Primariei Sectorului 2.

Potrivit aceleiasi hotarari, imobilul va fi preluat in vederea sistematizarii zonei, respectiv construirea de locuinte colective prin programe ale Agentiei Nationale pentru Locuinte si functiuni complementare spatiilor de locuit, conform documentatiilor de urbanism in vigoare, in maximum trei ani de la preluare.

De asemenea, in schimbul terenului cedat de MApN, Primaria Sectorului 2 se obliga sa asigure, dupa finalizare, personalului Ministerului Apararii Nationale un procent de 30% si Ministerului Administratiei si Internelor un procent de 10% din numarul de locuinte realizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.