In Romania duminica este zi de doliu national in memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk, conform deciziei luate saptamana trecuta de Guvern.

Drapelul national a fost coborat in berna incepand de la ora 0.00 in institutiile admninistratiei centrale si locale, dar si la sediile partidelor, institutiilor de invatamant si misiunilor diplomatice ale Romaniei, informeaza NewsIn.

Televiziunea Romana si Radioul Public si-au adapat programele in functie de momentul solemn care are loc in Polonia. CNA a recomandat posturilor de radio si televiziune private sa acorde o atentie deosebita modului in care vor realiza si difuza emisiunile dedicate funeraliilor fostului presedinte plonez, Lech Kaczynski, si ale celorlalte victime ale tragediei de la Smolensk.

Recomandarea are ca baza atat reglementarile legale in vigoare, dar "mai ales legaturile istorice de prietenie si solidaritate dintre poporul roman si cel polonez", potrivit presedintelui CNA, Rasvan Popescu.

De asemenea, in biserici, la finalul liturghiei, preotii vor tine slujbe in memoria victimelor accidentului aviatic.

Echipele care vor juca duminica in Liga I vor pastra un moment de reculegere inaintea partidelor, in memoria presedintelui si a demnitarilor polonezi decedati in catastrofa aviatica de la Smolensk.

Guvernul Romaniei a stabilit la 14 aprilie ca duminica va fi zi de doliu national in memoria victimelor de la Smolensk, urmand ca la sediile institutiilor administratiei, ale partidelor, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant, la punctele de frontiera si la misiunile diplomatice sa fie arborat drapelul in berna.

La Cracovia au loc duminica funeralii nationale pentru presedintele polonez Lech Kaczynski, la care participa si presedintele Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.