Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, aflat in vizita an Spania, va pune, duminica, la Madrid, piatra de temelie a viitoarei Catedrale Episcopale Ortodoxe Romana, informeaza Patriarhia printr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a inceput vineri, 16 aprilie, o vizita in Spania, care va dura pana miercuri, iar pe langa punerea pietrei de temelie, va sluji in mai multe parohii ortodoxe din capitala Spaniei si din imprejurimi, relateaza NewsIn.

Potrivit Radio Romania Actualiatati, citat de Rador, guvernul a anuntat ca va sprijini financiar acest proiect cu suma de 100.000 de euro, valoarea constructiei fiind de 5 milioane de euro.

Catedrala va fi construita pe un teren concesionat de Primaria Madridului Episcopiei Ortodoxe Romane din Spania si Portugalia si va fi ridicata in urmatorii doi ani si jumatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.