Pelicula "Marti, dupa Craciun" in regia lui Radu Munteanu si filmul "Aurora", in regia lui Cristi Puiu sunt prezente in competitie la Cannes 2010, la sectiunea Un Certain Regard.
Filmele "Aurora" si ”Marti, dupa Craciun” vor participa la sectiunea Un Certain Regard, alaturi de pelicule precum "Angelica", in regia portughezului Manuel de Oliveira, in varsta de 102 ani, si de lungmetrajul "Les Amours Imaginaires", regizat de Xavier Dolan.

In anul 2005, regizorul roman Cristi Puiu a facut valva in plan international cu filmul “Moartea domnului Lazarescu”, cand a castigat premiul sectiunii "Un Certain Regard". Regizorul Radu Munteanu este de asemenea foarte cunoscut pentru filmele sale “Boogie” si “Hartia va fi albastra”.

Anul acesta, regizoarea franceza Claire Denis va conduce jurizarea sectiunii "Un Certain Regard", unde Romania este reprezentata de cei doi regizori, arata site-ul eficial al Festivalului.

Festivalul International de Film de la Cannes se va desfasura in perioada 12-23 mai. Evenimentul va fi deschis de pelicula "Robin Hood", regizata de Ridley Scott, cu actorul Russell Crowe in rolul principal.

"Aurora” lui Cristi Puiu – Teaser


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.