Un stil de viata sanatos trebuie adaptat actvitatilor zilnice. Tot mai multe persoane apeleaza insa la cure de slabire nepotrivite, atat din punct de vedere al metabolismului, cat si al regimului de munca sau al timpului.

Corelarea activitatilor cu mancarea

Majoritatea persoanelor tind sa coreleze orice activitate cu mancarea si tigarile (daca sunt fumatori). Astfel, la serviciu sau in timpul iesirilor avem tendinta de a consuma alimente sau bauturi hipercalorice. Orele de masa ar trebui insa sa fie cat mai fixe, deoarece organismul “invata” un program. Rezultatul? are loc o buna digestie, iar sanatatea organelor digestive este sustinuta. Astfel, numarul meselor trebuie sa fie de trei pe zi, cele principale, intre care se indica o singura gustare dupa-amiaza. Restul gustarilor nu fac decat sa aduca un plus mare de calorii si sa sustina tesuturile grase, potrivit Healthy.

Din ce in ce mai putina miscare

In functie de activitatile fiecaruia, trebuie rezervat un timp si pentru miscare, de preferabil in aer liber, sau la sala. Sportul aduce multe beneficii: creste rata arderilor si metabolismul bazal, oxigeneaza si favorizeaza hranirea a cat mai multor tesuturi. Cand facem miscare, sangele din depozite este scos, astfel volumul circulant creste foarte mult, iar capilarele care erau inchise in multe tesuturi se deschid, iar “deseurile” metabolismului celular din aceste zone sunt preluate de sange. Astfel, se mentine sanatatea tuturor organelor, dar si tineretea, toxinele sunt eliminate.

Infometarea

Multe persoane considera ca cele mai bune diete sunt cele prin infometare. In realitate insa, acestea reprezinta de fapt cei mai mari dusmani ai siluetei. Atunci cand ne infometam, organismul percepe acest fenomen ca pe un stres si un pericol, astfel ca, pentru a-si proteja organele vitale, sunt activate o serie de procese cu rol de a conserva energia. Brusc, metabolismul bazal scade considerabil, fiind activate procesele de depozitare a grasimilor. Astfe, desi mananca putin, anumite persoane continua sa se ingrase. O idee mai buna ar fi sa adoptati o dieta echilibrata careia sa ii alaturati un program de sport.

Cititi mai multe in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.