Aproape trei sferturi dintre tinerii romani isi cauta un loc de munca folosindu-se de ajutorul familiei, prietenilor sau cunoscutilor si doar 10% dintre ei apeleaza la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, potrivit unui studiu prezentat de Realitatea TV.

Cel mai frecvent sprijin pentru gasirea unui serviciu este familia, indicata de 36% dintre cei chestionati, transmite NewsIn.

In privinta asteptarilor de la viitorul loc de munca, tinerii sunt interesati, in primul rand, sa aiba sefi corecti, iar munca lor sa fie bine platita. Aproape la fel de important pentru ei este ca mediul de munca sa fie unul sanatos, dar si sa existe posibilitati de promovare.

Studiul a constat intr-un sondaj de opinie la nivel national in randul tinerilor intre 15 si 25 de ani care cauta un loc de munca.

Cercetarile au fost realizate in cadrul unui proiect de comunicare privind serviciile publice de ocupare, cu finantare din Fondul Social European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.