Pentru toti cei care inca-si mai respecta originile, a fost lansata platforma online TraiesteRomaneste, nascuta din dorinta unor romani de a recrea intr-un spatiu virtual o Romanie a legendelor auzite din bunici, a traditiilor mostenite, a vacantelor la tara din copilarie, a mancarurilor memorabile stinse cu bauturi tari si aromate, a mestesugarilor iscusiti, a inventatorilor ingeniosi... asadar o Romanie autentica.
Intr-o lume a zilelor noastre in care doar stirile negative strabat cu usurinta, a devenit o "aroganta" sa prezinti lucruri pozitive sau sa nu te rusinezi cu nationalitatea ta. Este cel mai simplu sa transmitem doar "apocalipse" in direct, sa ne luam peste picior, sa ne vaitam ca nimeni nu ne ajuta sau sa ne ascundem in ignoranta. Trebuie sa constientizam faptul ca doar noi ne putem salva. Asteptarea este doar o pierdere de vreme. Asadar putem fi jucatorii din teren (si impreuna sa reusim) sau optam sa criticam din scaunele stadionului (si sa asteptam in continuare).

Ce poti face?

1. Intra pe TraiesteRomaneste si informeaza-te. Afla despre Ce pierzi: produse romanesti (naturale, ecologice, autentice, mestesugite, de calitate, cu suflet), turism (peisaje unice, muzee, cetati, natura, manastiri, pesteri, rezervatii, locuri simple, foarte multe locuri simple), traditii (sarbatori, obiceiuri, porturi, mestesuguri) , legende (basme, povesti, povestiri), servicii (o categorie blamata zilnic, dar exista si exceptii), inventii (inventatori, descoperiri) , bucatarie (bucate traditionale, retete alese), rezultate (ceea ce realizam). Ai pentru inceput peste 140 de articole, iar materialul adunat este urcat zilnic pe platforma. Nu rata niciun eveniment popular, sarbatoare, targ pentru ca acum ai si calendarul evenimentelor.

2. Detii o informatie ce ne poate ajuta sau stii pe cineva care cunoaste astfel de informatii, atunci trimite orice pont pe adresa pont@traiesteromane ste.ro Ai poze? Urca-le pe flickr.com si imparte-le cu ceilalti romani. Ai filmulete? Urca-le pe youtube.com si leaga-le de platforma traiesteromaneste.ro

Daca vrei mai mult, daca simti kitsch-ul actual, daca vrei ca tu si copiii tai sa afle despre spiritul nascut in Carpati cu 2000 de ani in urma, atunci spune STOP non-valorilor aruncandu-le propria-ti indiferenta si intra in acest proces complex de autocunoastere.

In locul noului ecou "sa facem ceva", poti deveni voluntar TraiesteRomaneste. Trimite un mesaj pe adresa casuta @traiesteroma neste.ro cu subiectul Vreau sa fiu voluntar TraiesteRomaneste si vei avea posibilitatea sa faci acel ceva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.