Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea pirateriei in transport. Sunt vizate scolile de soferi fara autorizatie, transportul public ilicit, dar si activitatea taximetristilor.

Guvernul a adoptat astazi o Ordonanta de Urgenta privind intarirea controlului in scopul combaterii transportului ilicit de persoane, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, relateaza NewsIn.

Potrivit actului normativ, scolile de soferi si instructorii auto independenti vor primi amenzi intre 10.000 si 15.000 de lei daca pregatesc persoane pentru obtinerea permisului fara a detine autorizatie, in timp ce pentru transportul public neautorizat vor fi retinute placutele si certificatul de inmatriculare.

Totodata, actul normativ interzice activitatea de taximetrie in alta localitate decat cea pentru care s-a emis autorizatia de transport. In cazul utilizarii unui autoturism 8+1 pentru transportul public de persoane fara a detine autorizatie, politistii retin placutele si certificatul de inmatriculare si aplica o amenda. In ceea ce priveste transportul public local, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac atat de reprezentantii primariei, cat si de politisti.

Transportatorii autorizati spun ca pirateria le afecteaza afacerile, astfel incat pierderile inregistrate la bugetul de stat din cauza acestui fenomen depasesc 300 de milioane de euro anual. In urma semnarii protocolului, transportatorii au decis sa amane protestele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.