Doi profesori de la Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice "Dimitrie Cantemir" din Iasi au fost arestati pentru trafic de influenta, la cererea Parchetului National Anticoruptie (PNA). Cei doi sint acuzati ca au incasat bani de la studenti pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de licenta la Academia de Politie din Bucuresti.

Promisiuni

Universitatea ieseana nu este acreditata, iar din 2002 i s-a retras si autorizatia de functionare, astfel incit absolventii trebuie sa sustina licenta la alte institutii de invatamint. Potrivit PNA, cei doi profesori aflati acum in arest, asistentul universitar Lucian Bratu si lectorul Dumitru Popa, au promis unor studenti ca vor interveni pe linga persoane de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, care le pot garanta promovarea examenului de licenta.

Flagrant

Luni, procurorii l-au surprins pe Lucian Bratu in timp ce incasa 700 de euro de la un student, chiar in cladirea Academiei. Ulterior, procurorii au descoperit ca Bratu mai primise inca 7.000 de euro de la alti sapte studenti, in acelasi scop. Marti, cind Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare de 20 de zile pentru Lucian Bratu, procurorii l-au retinut si pe complicele acestuia, lectorul universitar Dumitru Popa, care ar fi primit 6.200 de euro. Ieri, procurorii PNA l-au dus si pe acesta in fata instantei, care a emis mandat de arestare pentru 29 de zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.