Pelicula regizata de Florin Serban a castigat premiul pentru cel mai bun film la sectiunea 'New Blood' a Festivalului International de Thriller de la Beaunne, Franta.

Premiul i-a fost inmanat actorului George Pistereanu.

"Cu o seara inainte, am fost la o petrecere si nu-mi venea sa cred ca toata lumea stia cine sunt, dar nu ma gandeam ca o sa luam premiu. Pe scena, presedintele juriului, regizorul Sam Karmann, a spus ca decizia juriului a fost unanima, fiind de parere ca filmul va avea mare succes in Franta. Deocamdata, eu ma bucur ca filmul are succes in Romania", a declarat acesta.

In doar doua saptamani de la lansarea in Romania, pelicula lui Florin Serban a avut peste 28.000 de spectatori, potrivit NewsIn.

Alaturi de "Eu cand vreau sa fluier, fluier", la aceeasi sectiune au fost nominalizate "Slice" (Thailanda), "Teheran" (Franta), "Walls" (Israel) si "The Killing Room" (SUA) - unul dintre cele mai apreciate thriller-uri din ultima perioada, in care joaca si cunoscutul Timothy Hutton.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat anul acesta Ursul de Argint, marele premiu al juriului Festivalului International de Film de la Berlin, dar si distinctia Alfred Bauer, pentru noi perspective in cinematografie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.