Terasele din Centrul Istoric al Capitalei, aflat acum in lucrari de reabilitare, nu vor avea muzica, pentru a nu deranja vecinii si, implicit, locuitorii din zona, au convenit proprietarii amplasamentelor si primarul general Sorin Oprescu.

Unul dintre proprietari, vedeta TV Mugur Mihaescu, a afirmat ca terasele din aceasta zona trebuie sa se deosebeasca de restul din Capitala si sa atraga un public select. "Nu vrem manele si nici mici aici", a spus Mihaescu.

Pe de alta parte, proprietarii i-au cerut primarului ca orarul de functionare a teraselor sa fie unul flexibil, dorindu-se ca acestea sa fie deschise si in afara sezonului cald. O alta solicitare a lor vizeaza interzicerea circulatiei auto in Centrul Istoric, cu exceptia noptii, cand sa fie permis accesul masinilor de aprovizionare.

Proprietarii teraselor mai cer sa intre in zona masini de gunoi de dimensiuni mici, sa existe un punct de stingerea incendiilor si unul de ajutor medical.

Oprescu a spus, la randul lui, ca va cere Ministerului Dezvoltarii o hotarare de guvern prin care primaria sa poata interveni la fatadele cladilor din zona.

Autorizatiile de functionare pentru terasele din Centrul Istoric vor fi eliberate de primarie incepand de zilele urmatoare si tot atunci va fi definitivat regulamentul de functionare. Proiectul de regulament prevede reguli privind uniformizarea mobilierului folosit de agentii economici, modul de iluminare a teraselor, dar si orarul de functionare al acestora.

Sigur este ca spatiul ocupat de terase in strada va fi stabilit in functie de latimea drumului.

Tot duminica, primarul general a anuntat ca lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric vor fi reluate luni si ar urma sa se incheie in acest an, inclusiv instalarea mobilierul urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.