Mai multe constructii amplasate ilegal pe plaje au inceput sa fie dezafectate chiar de catre proprietari, dupa notificarile emise de Administraeia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL), transmite informeaza NewsIn.

In urma controalelor desfasurate in ultimele zile, ABADL a identificat 21 de constructii care si-au extins suprafata construita pe plaja. Cele mai multe din acestea sunt situate in statiunea Mamaia - 17. In Costinesti sunt doua astfel de constructii, iar in 2 Mai si Vama Veche cate una.

”Sapte din proprietarii acestor constructii au decis pana acum sa inceapa dezafectarea teraselor amplasate in mod abuziv, sase dintre acestia finalizand operatiunea”, a declarat Catalin Anton, responsabilul de comunicare al institutiei.

Conform legislatiei in vigoare, ABADL i-a notificat pe proprietarii acestor constructii sa dezafecteze partea de constructie care ocupa suprafata de plaja.

Si ceilalti proprietari au primit notificari. ”In calitate de administrator legal al plajei, ABADL a solicitat autoritatii administratiei publice locale competente sa demoleze constructiile ilegale, in conformitate cu dispozitiile art. 33 din Legea 50/1991.

Daca acest lucru nu se va intampla, administratia va proceda la dezafectarea constructiilor, iar costurile acestor operatiuni vor fi suportate de catre proprietari”, a conchis Anton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.