Statuia Lupoaicei din Piata Romana va fi mutata peste doua luni in piateta din fata magazinului Bucuresti, unde vor fi desfiintate unitatile comerciale si vor fi realizate basoreliefuri cu scene de pe Columna lui Traian, a anuntat, duminica, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
"Lupoaica va fi trimisa saptamana viitoare intr-un atelier de reconditionare, iar in locul unde va fi amplasata vor fi turnate sapte tone de beton, pe o suprafata de 16 metri patrati", a mai precizat edilul-sef.

Basoreliefurile vor fi realizate pe zidurile din zona unde va fi amplasata Lupoaica. Cu acelasi prilej, municipalitatea va reface pasajul subteran aflat in aceeasi zona si va pava piateta cu piatra cubica adusa din Piata Charles de Gaulle, arata NewsIn.

Circulatia in zona va fi inchisa total pe durata lucrarilor.

Statuia Lupoaicei o reprezinta pe legendara lupoaica despre care se spune ca i-ar fi alaptat pe Romulus si Remus, intemeietorii orasului Roma.

Realizata de un sculptor grec anonim, Lupoaica este o copie din bronz a celebrului monument roman Lupa Capitolina si a fost daruita bucurestenilor de catre Municipalitatea Romei, in 1906, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la incoronarea regelui Carol I si a 1.800 de ani de la cucerirea Daciei de catre romani.

Primarul promite sa schimbe fata Centrului Istoric

Lucarile in Centrul Istoric al Capitalei vor reincepe luni, cu 10 constructori, totul sub indumarea firmei Apolodor ca antreprenor general, a declarat primarul general Sorin Oprescu, aflat in vizita in zona.

Edilul-sef a mai spus ca termenul de reincepere a lucrarilor pe fiecare strada va fi comunicat si proprietarilor teraselor din zona, care ar putea fi afectati direct sau indirect de reabilitarea zonei. Potrivit lui Oprescu, informarea este necesara pentru ca proprietarii sa stie cand pot incepe sa inceapa, la randul lor, lucrarile pentru amenajarea teraselor.

Apolodor a fost unul dintre subcontractorii firmei spaniole Sedesa, al carei contract pentru reabilitarea Centrului Istoric a fost reziliat recent de catre Primaria Capitalei.

Sorin Oprescu nu a precizat clar pe baza carui contract vor continua lucrarile in zona, dar a precizat ca totul este legal.
Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat recent pentru NewsIn ca lucrarile de reabilitare din Centrul Istoric ar putea fi insa blocate in urmatorii patru ani, din pricina procesului de reziliere a contractului, care ar putea dura pana in 2013.

Pe de alta parte, Raicu a spus ca insusi primarul general Sorin Oprescu recunoaste ca s-au facut 60% din lucrari si ca in zona sunt investitori dispusi sa schimbe aspectul zonei, ceea ce inseamna ca lucrurile "au inceput sa se miste".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.