Sindicalistii francezi acuza compania Treves de "dumping social", pentru ca a preferat o tara unde forta de munca este mult mai ieftina.

Sindicalistii unei fabrici de textile auto din departamentul Marne acuza conducerea companiei Treves ca a mutat discret linia de productie in orasul aradean Curtici, in conditiile in careacum un an se anunta inchiderea fabricii din Franta si delocalizarea productiei in tari din Zona Euro, mai precis in Spania si Portugalia, informeaza Realitatea.net.

Sindicalistii francezi acuza compania de "dumping social", pentru ca a preferat o tara unde forta de munca este mult mai ieftina.
In plus, potrivit presei de stinga de la Paris, masura mutarii in Romania contravine unei dispozitii guvernamentale prin care firmele din industria auto, sprijinite cu bani publici pe fondul crizei, nu pot face delocalizari, mai arata sursa citata.

Reprezentantii companiei Treves dezmint acuzele angajatilor si afirma ca productia fabricii Trevetex din Curtici e destinata strict autoturismelor Dacia, fabricate in Romania. In plus, contractele onorate de fabrica aradeana dateaza de dinaintea deciziei de inchiderea celei din Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.