Peste cativa ani, depresia va fi una dintre cele mai raspandite afectiuni din lume, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii atrag atentia ca peste doar 10 ani, depresia va fi pe locul doi in topul bolilor care fac cele mai multe victime, conform Agentia.org.

Depresia poate fi definita ca o prabusire a dispozitiei bazale, cu actualizarea trairilor neplacute, triste si amenintatoare, de multe ori declansata de factorii externi ce influenteaza negativ activitatea psihica. De multe ori insa, oamenii au o stare depresiva, letargica, fara motive intemeoate. Totodata, starile depresive sunt rezultatul unei activitati nervoase anormale in anumite zone ale creierului, potrivit Healthy.

Puternica participare afectiva a subiectului, trairea profunda a acestei stari si antrenarea comportamentala sunt argumente pentru a considera depresia o tulburare afectiva negativ-hipertimica.

Printre simptomele depresiei se numara lipsa de speranta, tulburarile fiziologice, tristetea, dar si raul fizic si chiar gandurile de suicid. Netratata, aceasta boala duce la izolare sociala si aparitia unor afectiuni grave, cum ar fi cele de inima.

In Romania este estimat un numar de trei milioane de persoane care ar trebui sa consulte un psihoterapeut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.