Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Sorin Oprescu, medic primar chirugie generala, alaturi de alti colegi de breasla, precum Adrian Streinu-Cercel si Serban Bradisteanu, potrivit decretului publicat joi in Monitorul Oficial.

Ordinele au fost acordate cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, "pentru contributia deosebita in cercetarea si practica mondiala precum si in semn de apreciere a activitatii meritorii desfasurate in cadrul sistemului sanitar". Traian Basescu i-a acordat primarului general al Capitalei Sorin Oprescu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Ofiter, relateaza NewsIn.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel si medicul Leon Danaila au fost decorati cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Comandor.

Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler a fost acordat medicilor Mircea Anghelescu si Alexandru Blidaru.
Presedintele a acordat Ordinul National pentru Merit in grad de Ofiter medicului Ion Socoteanu, in timp ce acelasi Ordin, dar in grad de Cavaler a fost primit de Serban Bubenek-Turconi, Dan Mischianu, precum si de Vasilica Olteanu (secretar 1 Reprezentanta Permanenta a Romaniei la UE) si Corina Raicu (jurist).

Ordinul Meritul Sanitar in grad de Ofiter este acordat lui Cezar Iliescu si Dragos Stanciu, iar cel in grad de Cavaler a fost primit de Victoria Arama, Carmen Mihaela Bardos, Mihai Berteanu, Mihaela Botezat-Antonescu, Klara Brinzaniuc, Serban Bradisteanu, Eugen Bratucu, Amalia Canton, Florin Carstoiu, Ioan Cordos, Radu Deac, Carmen Dorobat, Cornelia Dragomirescu, Sebastian Dumitrache, Viorela Enachescu, Dan Mircea Enescu, Alina Fratila, Ion Georgescu, Calin Giurcaneanu, Mircea Gurau, Mariana Mardarescu, Florin Mihaltan, Cristian Nitescu, Maria Nitescu, Adrian Pana, Mircea Patrut, Mircea Niculae Penescu, Sorin Petrea, Adriana Pistol, Daniela Pitigoi, Daniel Popescu si Alexandru Rafila.

Dintre persoanele decorate, medicul Serban Bradisteanu este printre cei mai cunoscuti, el intrand in atentia justitiei.

Tribunalul Bucuresti l-a achitat, la sfarsitul anului trecut, pe medic in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita in legatura cu licitatia din 2001, prin care au fost utilate spitalele penitenciare. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in 22 martie 2007, trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.