In perioada 23 aprilie - 9 mai 2010 se va desfasura, la Craiova si Bucuresti, cea de-a saptea editie a Festivalului International Shakespeare, eveniment care va aduce in fata publicului bucurestean creatii de avergura ale teatrului european contemporan.

Tema acestei editii este Constelatia Hamlet. Pe scenele bucurestene vor fi prezentate spectacolele cu piesa Hamlet in variantele regizorilor Thomas Ostermeier (Germania), cu trupa Teatrului Schaubûhne Berlin, si Elizabeth LeCompte (SUA), cu trupa The Wooster Group din New York.

Cele doua reprezentatii ale Teatrului Schaubûhne Berlin vor avea loc in deschiderea evenimentului, la Teatrul National Bucuresti, Sala Mare, pe 24 si 25 aprilie, iar cele patru ale companiei The Wooster Group vor avea loc la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu“, pe 6, 7, 8 si 9 mai.

La festival vor participa, de asemenea, doua productii romanesti. Hamlet in montarea regizorului László Bocsárdi va fi prezentata de Teatrul Metropolis, in ziua de 8 mai. Pe 9 mai, la finalul festivalului si ca un preambul al editiei din anul 2012 - „Lumea-i un teatru, noi suntem actorii" - se va juca, la Teatrul Odeon, spectacolul Pyramus & Thisbe 4You, in regia lui Alexandru Dabija.

Initiatorii evenimentului sunt Fundatia Shakespeare si Teatrul National „Marin Sorescu“ Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.