Lipsa educatiei si a autoritatii, promovarea nonvalorilor, dar si criza si lipsa perspectivelor i-au transformat pe romani intr-o natiune violenta, sustin sociologi, psihologi si politisti.

Evz.ro analizeaza cazul tanarului de 22 de ani de la Craiova care a batut pe trecerea de pietoni un batran, penru ca traversa prea incet.

„Baiatul acesta care a ucis un om in bataie doar pentru ca traversa strada prea incet este doar exponentul capitalismului salbatic in care traim si in care etalarea puterii financiare, a influentei si a virilitatii nu este sanctionata cum se cuvine nici de societate, nici de autoritati. (...) Oricum, am devenit o natiune violenta, de multe ori ne manifestam agresivitatea chiar si fara motiv, iar societatea are o problema, nu mai reactioneaza”.

Asa sustin, la unison, psihologi, sociologi si politisti, in opinia carora, incidente de genul celui petrecut in Vinerea Mare, in Banie, se vor repeta, arata publicatia centrala.

Ceea ce am pierdut, in ultimii ani - educatia, speranta, autoritatea si spiritul civic - sunt „lucruri greu de recuperat”. Solutii ar fi, insa chiar si aplicate urgent isi vor arata efectele doar peste ani buni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.