Laureata premiului Nobel pentru Literatura 2009, scriitoarea de origine romana Herta Mller, este invitata de onoare a evenimentului literar "Europa scriitorilor" care va avea loc pe 14 aprilie, la Bruxelles.
In cadrul evenimentului Herta Müller va vorbi despre romanul “Atemschaukel”, publicat in 2009 in Germania, creatie literara considerata o capodopera de catre public si critici.

Castigatoarea Premiului Nobel va relata in cadrul unui interviu, acordat criticului literar german Norbert Wehr, despre geneza acestui roman, despre dezradacinare, despre radacinile si memoriile personale care au condus la scrierea acestei uimitoare creatii literare, si nu in ultimul rand despre literatura, informeaza Centrul Roman de Informare din capitala Belgiei.

In aceasta carte Herta Muller descrie parcursul tanarului Leopold Auberg, trimis in gulagul sovietic, ca pretext si metafora pentru a aduce in discutie soarta minoritatii germane din Transilvania dupa cel de-al doilea razboi mondial. Subiectul cartii il reprezinta experienta personala a poetului Oskar Pastior, dupa ale carui memorii orale Herta Müller a cules note si dupa experienta traumatica traita de insasi mama sa in lagarele de munca fortata din fosta Uniune Sovietica.

Seria "Europa Scriitorilor" este un spatiu de intalnire al celor mai cunoscuti si renumiti scriitori si filozofi ale caror opere si parcurs literar si-au pus amprenta asupra Europei si a literaturii europene. Evenimentul este organizat de Goethe Institute Bruxelles, institutia culturala Flagey, in colaborare cu Centrul Roman de Informare de la Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.