Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) avertizeaza autoritatile romane ca pe piata drogurilor psihoactive din Europa au aparut doua noi tipuri de droguri, care ar fi mai puternice decat cocaina si care ar urma sa ajunga in curand si in Romania.

Potrivit CIADO, este vorba despre drogurile NRG-1 si Rave. "In urma consumului de NRG-1 consumatorul poate sta treaz si timp de trei zile avand la un moment dat simptome de paranoie si tendinte sinucigase. De asemenea consumatorii s-ar putea confrunta cu pierderi de memorie permamenta", atrage atentia CIADO intr-un comunicat de presa.

Potrivit reprezentantilor CIADO, in prezent aceste droguri sunt comercializate in Marea Britanie si Irlanda, urmand ca vanzarea lor sa fie extinsa si in Europa de Est, informeaza NewsIn.

"In pofida faptului ca in Romania au fost morti, mii de internati si suntem pe locul patru in Europa in ceea ce priveste comenzile de substante psihoactive pe internet statul roman refuza in continuare sa finanteze campanile de informare si sa determine statutul clar al Agentiei Nationale Antidrog", mai spun reprezentantii CIADO, care adauga ca nu exclud posibilitatea actionarii in instanta a primului ministru, ministrului sanatatii, ministrului educatiei si prefectilor pentru neaplicarea Strategiei UE privind combaterea traficului si consumului de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.