Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A. vor ca decizia premierul Emil Boc, de reducere a varstei de pensionare pentru femeile cu doi copii sau mai multi, sa se aplice tuturor parintilor, adica si tatilor

"Alianta T.A.T.A. va sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la declaratiile premierului Emil Boc si ale ministrului Mihai Seitan, daca domniile lor nu vor intelege ca tatii din Romania nu merita si nu trebuie sa fie discriminati de Cabinetul Boc", se arata intr-un comunicat al Aliantei, relateaza NewsIn.

Reprezentantii T.A.T.A. considera ca solicitarea liderilor sindicali de reducere a varstei de pensionare a mamelor este profund discriminatorie, deoarece transforma tatal intr-un parinte de rang inferior. "Este socant ca, desi marea majoritate a liderilor sindicali, ministrul muncii si premierul Boc sunt tatici, acestia considera ca tatal nu are un rol important in cresterea si educarea copilului sau, fiind asadar tributari unei mentalitati specifice mai degraba anilor '60 - '70 din secolul trecut", mai spun reprezentantii Aliantei T.A.T.A.

Vineri, dupa intalnirea cu liderii sindicali, premierul Emil Boc a anuntat ca femeile care nasc si cresc copii vor putea iesi la pensie mai devreme de 65 de ani, respectiv la 64 ani pentru cele cu un copil si la 63 de ani pentru cele cu doi sau mai multi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.