In aceasta seara, la ora ora 20:30, luminile din intreaga lume se vor stinge timp de o ora, pentru a marca "Ora Pamantului".

Peste 1700 de orase din 108 de tari si-au anuntat participarea la evenimentul din acest an, informeaza orapamantului.ro

Nici Romania nu a ramas indiferenta si Palatului Parlamentului isi va stinge luminile in seara aceasta, intre orele 20,30 si 21,30.

Alte 29 de orase din Romania vor participa, alaturi de Bucuresti, la evenimentul Earth Hour.

Earth Hour, stinge luminile Parlamentului si da drumul la muzica unplugged!

Momentul stingerii luminilor in Palatul Parlamentului va puncta inceputul unui show cu recitaluri 100% unplugged sustinute de trupa Sistem, Mihai Margineanu si Lu Cozma, dar si o reprezentatie de jonglerii cu foc, pusa in scena de trupa Raja din Oradea. Spectacolul va dura o ora si va lua sfarsit odata cu reaprinderea luminilor la Parlament.

Pe langa Palatul Parlamentului, vor mai ramane in intuneric timp de o ora Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National Bucuresti, cat si Opera Nationala Romana, scrie Adevarul.

Romania a participat pentru prima oara la campania globala Earth Hour in calitate de tara oficiala in 2009, la initiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala. Pe 28 martie 2009, intre 20.30 si 21.30, doua milioane de romani au stins luminile in casele lor, potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. Earth Hour isi propune sa-i determine pe oameni sa constientizeze una dintre cele mai mari amenintari actuale - schimbarile climatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.