Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de film de la Berlin 2010, a avut lasarea oficiala si in Romania.

Joi seara, pe scena de la Cinema Pro a urcat intreaga echipa care a lucrat la realizarea peliculei, producatorii Catalin si Daniel Mitulescu, regizorul Florin Serban, actorii George Pistereanu, Ada Condeescu, Clara Voda, Mihai Constantin, dar si fosti si actuali detinuti, care au facut parte din distributia filmului. Detinutii au fost adusi intr-un transport special de la penitenciarul Jilava.

Pe covorul rosu a pasit, alaturi de actori, regizorul Florin Serban, care si-a caracterizat filmul, limpede si incitant, in doua fraze. "Cred ca tot ce are acest film este foarte puternic, plin de emotie, asa cum ne place noua, romanilor. Poate sa-ti placa sau poate sa nu-ti placa, dar sigur nu te lasa indiferent", a spus Serban, pentru Realitatea TV.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a primit la Berlin distinctia Alfred Bauer pentru noi perspective in cinematografie, dar si Ursul de Argint din partea juriului - Jury Grand Prix. Ursul de Argint este considerat a fi al doilea premiu ca importanta din cadrul festivalului.

Pelicula, adaptare dupa piesa de teatru omonima de Andreea Valean, prezinta povestea unui adolescent care decide sa evadeze dintr-un penitenciar pentru minori, cu doua saptamani inainte de eliberare. Ca si peste hotare, critica locala este foarte incitata de acest debut cinematografic al lui Florin Serban, pe care il apreciaza la cote maxime.

“Scenariul e construit de Catalin Mitulescu si Florin Serban cu o rigoare remarcabila - dar nu mecanica si anosta, ci dimpotriva: principalele lui articulatii si relatiile dramaturgice dintre ele formeaza o structura originala si indrazneata”, scrie intr-o recenzie laudativa, Mihnea Columbeanu, pentru Cinemagia.ro.

Filmul va rula in cinematografe incepand de astazi. Programul detaliat al proiectiilor in Bucuresti, este accesibil pe site-ul Port.ro. Filmul va rula si in cinematografele din Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta, Craiova si Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.