Fimul documentar care l-a facut celebru pe artistul roman Ion Barladeanu, regizat de catre Alexander Nanau, va avea premiera mondiala in cadrul festivalului Visions du Reel Nyon.

„Visions du Reel“ – Nyon este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film documentar din Europa, iar filmul “Lumea vazuta de Ion B.” va fi prezentat in cadrul sectiunii “Regards Neufs”, in data de 16 aprilie. Dupa Nyon, filmul va face apoi turul festivalurilor din Europa si de peste ocean. Pana in acest moment a intrat in selectiile oficiale si in competitii pentru luna aprilie la „Crossing Europe“ - Linz si „Sehsüchte“ - Potsdam si pentru luna mai la „HotDocs“ - Toronto, „Planet Doc Review“ - Varsovia si „London international documentary Filmfestival“.

Anul acesta, filmul produs de catre HBO Romania si Alexander Nanau Production este nominalizat la Premiile Gopo - Categoria “Cel mai bun documentar”. Povestea omului strazii devenit artist de renume international impresioneaza la toate nivelurile. Poate astfel se traduce succesul filmului documentar care a urmarit timp de un an viata lui “Nea Ion”, inca de pe vremea cand acesta era un locuitor al unei gehene de bloc din Capitala.

In acest moment, Ion Barladeanu este considerat a fi unul dintre cei mai valorosi artisti romani contemporani, datorita temelor abordate in lucrarile sale si a incredibilului simt esteteic datorita caruia a reusit sa realizeze o adevarata arta a colajului, intr-o Romanie Comunista in care acest mijloc de expresie artistica era inexistent, desi in afara atinsese un apogeu prin arta lui Andy Warhol. [Un fost paznic si gropar, Ion Birladeanu, expune la Londra alaturi de Warhol si Duchamp]

“Lumea vazuta de Ion B.” este un film regizat, scris si filmat de Alexander Nanau, produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.