CSAT a aprobat achizitionarea a 24 de avioane F16 la mana a doua, urmand ca propunerea sa fie trimisa la Parlament pentru dezbatere, informeaza un comunicat al Presedintiei.

"Avand in vedere ca Romania nu dispune de resursele financiare necesare pentru achizitionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achizitionare a 24 de avioane F16 in uz, propunere care va fi trimisa Parlamentului pentru luare in dezbatere si decizie", se arata in comunicat, transmite NewsIn.

Ministrul Apararii Gabriel Oprea s-a referit, in cadrul sedintei CSAT, si la implicatiile terminarii, in anii urmatori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat in dotarea Fortelor Aeriene romane, precizeaza comunicatul.

Decizia intervine dupa ce precedenta reuniune a CSAT a anuntat in 4 februarie ca Romania va gazdui rachete interceptoare din cadrul scutului american antiracheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.