Aproape jumatate dintre romani au dureri de cap cel putin o data pe luna, femeile fiind predispuse la aceasta afectiune. Cele mai dese cauze ale migrenelor sunt stresul si oboseala, iar cel mai utilizat tratament este algocalminul, potrivit unui studiu al GfK Romania.

33% dintre romani dau vina pe stres, 22% pun durerile de cap pe seama oboselii, iar 12% au migrene din cauza supararii. Pe de alta parte, studiul indica o legatura puternica intre nivelul de trai si frecventa instalarii unor astfel de episoade: cu cat veniturile sunt mai scazute, cu atat mai mare este si incidenta durerilor de cap.

In ceea ce priveste alte simptome cauzate de durerile de cap, pacientii acuza ametelile, stari de agitatie, lipsa pofeti de mancare, tulburarile de vedere sau probleme de concentrare. Durerile sunt localizate cel mai frecvent in zona fruntii (41%) sau sunt generalizate in toata zona capului (29%). Relativ frecvente sunt si durerile in zona oculara (20%) sau a tamplelor (19%).

Dintre cei care urmeaza un tratament cand au dureri de cap, 90% aleg de obicei tratamentul medicamentos, restul de 10% folosind produse naturiste. Algocalminul este remediul utilizat cel mai des pentru tratarea durerilor de cap (63%), acest medicament fiind urmat de paracetamol (36%), antinevralgic (32%), nurofen (22%) si aspirina (21%).

Informatiile provin din studiul Omnibus, realizat de GfK Romania in luna februarie, pe un esantion de 1.641 de persoane de peste 15 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.