Comisia Europeana atrage atentia ca femeile din Europa sunt mai expuse la saracie comparativ cu barbatii, iar mamele singure, femeile in varsta si femeile imigrante prezinta un grad mai ridicat de vulnerabilitate.
In prezent, 36.8% dintre femei cu varste cuprinse intre 55 si 64 ani au un loc de munca, in comparatie cu 55% dintre barbati. In majoritatea statelor UE, 17% dintre femei trebuie sa faca fata saraciei, comparativ cu un procent de 15% barbati.

Femeile din tarile europene sunt platite cu 20% mai putin pentru acelasi job. In mod invevitabil, aceasta situatie face ca femeile sa aiba o pensie mult mai mica la bataranete. Femeile din Europa au sanse de 4 ori mai mari comparativ cu barbatii sa fie solicitate pentru un loc de munca cu jumatate de norma, pe baza unor contracte incheiate pe o perioada determinata sau fara contract.

Ca o consecinta, aproximativ 35% dintre femeile de 65 ani risca sa fie afectate de saracie, comparativ cu 16% dintre barbati de aceeasi varsta. De asemenea, in ceea ce priveste toate grupele de varsta, femeile se confrunta cu un risc mai ridicat in ceea ce priveste saracia dupa o despartire, divort sau moartea partenerului de viata, subliniaza Comisia Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.