Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti cer sindicatelor si Guvernului sa nu se mai foloseasca de elevi

Desi recunosc ca este normal sa-si revendice drepturile castigate, parintii nu aproba protestele profesorilor, si fac un apel catre sindicalisti si Guvern pentru a nu se mai folosi de elevi, a declarat la Realitatea TV Mihaela Guna, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti.

"Nu pot sa aprob protestul pentru ca afecteaza viata elevului, dar e dreptul lor sa isi revendice drepturile deja castigate. Rugamintea mea catre sindicate si Guvern e sa nu se mai foloseasca de elev, care e deja victima unui sistem bolnav", a declarat Mihaela Guna, potrivit NewsIn.

Greva in Educatie

Federatiile sindicale reprezentative din invatamant au luat decizia ca, incepand de luni, sa nu mai treaca in catalog note si calificative, aceasta fiind prima actiune de protest din calendarul comun al federatiilor sindicale din invatamant.

"Am recomandat sa nu se puna notele in documentele scolare, dar asta nu inseamna ca elevii nu vor mai fi ascultati. Procesul de invatamant va decurge normal. In situatia in care Ministerul Educatiei si Guvernul vor avea aceeasi atitudine fata de noi, s-ar putea ca spre sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sa fie actiuni mai dure care sa duca si la blocarea anului scolar sau boicotarea examenelor", a declarat, la Realitatea TV, Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.