Procurorii DIICOT au retinut joi inca o persoana suspectata de furtul armelor de la unitatea militara Ciorogarla, au declarat surse judiciare. La sfarsitul anului trecut, DIICOT a retinut alti 15 suspecti, dintre care 14 au primit mandate de arestare preventiva.

Procurorii DIICOT si politistii au gasit, in seara de 16 martie, in satul Bicu, un pistol din cele 62 de arme furate de la unitatea militara Ciorogarla, astfel ca numarul armelor gasite a ajuns la 36, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Tribunalul Bucuresti a emis pe 28 decembrie 2009 mandate de arestare pentru 14 dintre cele 15 persoane retinute de DIICOT in dosarul de trafic de droguri si al armelor furate de la Ciorgarla, Adrian Preda fiind lasat liber, insa hotararea instantei a fost atacata cu recurs. Ulterior, pe 13 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti a respins toate recursurile declarate in acest dosar.

In motivarea deciziei din decembrie a TB, prin care 14 persoane au fost arestate, se arata ca, in ceea ce priveste furtul armelor din unitatea militara din Ciorogarla, Ilfov, Eugen Preda, alaturi de Nicolae Iordan, Marius Costea, Doru Tabarca, Sandu Chirita si Marian Scarlat, a "sustras prin efractie (taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces) dintr-un depozit de armanent aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, Ilfov, o mare catitate de arme militare de foc letale". Ulterior, armele au fost impartite intre cei sase. Preda a primit ulterior, de la apropiati ai lui Sandu Chirita, dupa arestarea acestuia in alta cauza, si partea de arme care ii revenise acestuia.

Cele 15 persoane retinute initial sunt fratii Adrian si Eugen Preda, Sandu George Chirita, Alin Caca, Marius Costea, Laurentiu George Dinu, Gigel Gheorghe, Nicolae Alexandru Iordan, Adrian Mincu, Adrian Dan Mustatea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Daniel Nicolae Stinghie, Vasile Sandu si Mihai Stefan Zugravu.

Anchetatorii recuperasera 35 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogarla, ancheta fiind in desfasurare pentru a le descoperi si pe celelalte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.