Sindicalistii din Educatie au decis ca de luni sa nu mai treaca notele elevilor in catalog si sa declanseze greva generala in data de 22 aprilie.
Mai mult, dascalii ar putea sa boicoteze examenele nationale.

Presedintele executiv al federatiei Spiru Haret, Marius Nistor a anuntat calendarul protestelor pentru perioada urmatoare. Astfel, in 25 martie sindicalistii vor organiza un miting, incepand cu ora 11, in piata Victoriei, urmat de un mars de protest. In acelasi timp, sediul Ministerului Muncii va fi pichetat de sindicalistii nemultumiti din cauza noii legi a salarizarii, potrivit Antena3.ro.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN). Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater, s-au reunit astazi pentru a pune la punct o strategie privind protestele din perioada urmatoare.

Potrivit sindicalistilor, daca in urma acestor actiuni problemele profesorilor nu vor fi luate in considerare, nu se va mai incheia situatia scolara a elevilor si se vor crea premizele declansarii unei greve generale in prima decada a lunii iunie.

In plus, o delegatie a celor patru federatii se va adresa Pparlamentului European si va cere audiente la comisarul european pentru educatie pentru a prezenta situatia cu care se confrunta sistemul educational in prezent.

Sindicalistii au anuntat ca, in functie de evolutia situatiei in perioada urmatoare, vor fi stabilite si alte masuri concrete.

Toate protestele au ca obiect problemele din Educatie, inclusiv cele legate de drepturile salariale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.