Scopul proiectului este prevenirea si combaterea casatoriilor timpurii si fortate din cadrul anumitor grupuri traditionale ale romilor din Bulgaria, Romania si Grecia

Timp de un an, Liga Pro Europa va derula proiectul „Prevenirea casatoriilor fortate”, finantat in cadrul Programului Comisiei Europene Daphne 2009.

Proiectul este o initiativa comuna a Centrului pentru Dialog Interetnic si Toleranta AMALIPE din Bulgaria, aplicantul principal, Liga Pro Europa (Romania) si Asociatia pentru Suport Special al Tinerilor ARSIS (Grecia), in calitate de parteneri.

"Scopul proiectului este prevenirea si combaterea casatoriilor timpurii si fortate din cadrul anumitor grupuri traditionale ale romilor din Bulgaria, Romania si Grecia, prin folosirea metodelor de cercetare, stabilirea unor retele multidisciplinare si de cooperare intre institutiile statului, ONG-uri si reprezentanti ai romilor, precum si cooperarea reprezentantilor institutiilor mentionate cu familiile de romi care mai practica aceasta traditie”, a declarat co-presedintele LPE, Smaranda Enache.

Proiectul pune accent pe colaborarea cu familiile rome pentru prevenirea acestei practici, in locul maririi pedepselor administrative, practica dominanta utilizata fara rezultat in momentul de fata.

Pe baza rezultatelor cercetarii, echipa proiectului va elabora un set de actiuni pentru prevenirea casatoriilor fortate. Conferinta de inchiderea a proiectului va fi organizata la Sofia, unde vor fi prezentate experientele acumulate in cele trei tari si vor fi definite recomandarile pentru politici publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.