Peste 5.000 de soferi de taxi vor participa la doua mitinguri de protest in zilele de 17 si 18 martie intre orele 10 si 15 in Piata Victoriei.
Acest protest este organizat de catre Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (A.D.T.I), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania si Asociatia Nationala Patronala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi, potrivit Stiriong.ro.

In opinia A.D.T.I lipsa de profesionalism a organelor competente face ca pirateria in domeniul transporturilor sa continue sa se dezvolte. A.D.T.I. a cerut in nenumarate randuri organismelor din cadrul Ministerului de Interne, celor din Ministerul de Finante, dar si autoritatilor locale, sa aplice masuri legale pentru "starpirea" acestui fenomen, dar situatia nu s-a schimbat.

Protestatarii doresc elaborarea unei legi unice a transportului rutier, ce va trebui sa corespunda urmatoarelor revendicari: sanctionarea si eliminarea pirateriei existente, monopolurilor instaurate, concurentei neloiale si a fraudei fiscale.

De asemenea, Asociatia solicita elaborarea urgenta a unei hotarari de guvern, care sa stabileasca foarte clar, prevederi concrete de combatere a concurentei neloiale si a fraudei fiscale din randul transportatorilor neautorizati.


Saptamana protestelor incepe cu mitingurile profesorilor si studentilor

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.