Politistii de frontiera maramureseni au fost nevoiti, in noaptea de vineri spre sambata, sa traga un foc de avertizare pentru a opri un grup de contrabandisti, care incercau sa introduca in tara 10.000 de pachete de tigari transportate cu ajutorul unui cal.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, politistii de frontiera din Maramures, in baza unor informatii cu privire la contrabanda cu tigari desfasurata pe raza localitatii Valea Viseului, au inceput sa supravegheze zona indicata.

Astfel, vineri noaptea, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera au observat, pe malul raului Tisa, o persoana cu un cal care a incarcat, pe o scara atasata de animal, mai multe pachete voluminoase, pe care le-a transportat intr-un grajd aflat in apropiere. La scurt timp, alte doua persoane au venit in zona, pentru a prelua coletele, cu intentia de a le transporta, tot cu ajutorul calului, la DN 18, care leaga Sighet de Viseu.

Cele trei persoane au fost somate verbal de politistii de frontiera care ii supravegheau, insa cei trei au incercat sa fuga, motiv pentru care politistii au fost nevoiti sa traga un foc de avertizare, in plan vertical. Cei trei barbati au fost retinuti, politistii descoperind ca in coletele pe care incercau sa le transporte erau 10.000 de pachete de tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 10.000 de euro.

Celor trei li s-a intocmit dosar penal, pentru complicitate la contrabanda, cercetarile fiind continuate, alaturi de procurorii DIICOT Maramures, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in retea.

Politistii au confiscat tigari de contrabanda de 180.000 de lei, in patru judete

De asemenea, politistii din judetele Suceava, Satu Mare, Botosani si Maramures au confiscat, in perioada 10-12 martie, aproximativ 700.000 de tigarete de contrabanda, in valoare de peste 180.000 de lei, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Politistii au efectuat 18 perchezitii domiciliare, 1.459 de controale si 142 de filtre, in urma carora au fost constatate 79 de infractiuni, dintre care sase de contrabanda, 43 de evaziune fiscala si 30 alte infractiuni conexe, pentru care sunt cercetate 41 de persoane. In plus, au fost confiscate peste 260.000 de tigarete, provenite din comiterea de infractiuni, in valoare de 68.000 de lei, politistii aplicand peste 400 de amenzi, in valoare de 255.000 de lei, alte aproape 430.000 de tigari fiind confiscate.

Citeste si:
Contrabandiști de țigări, ridicați de polițiști. Câți bani au fost...
Contrabandiști de țigări,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.