Presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, Sorin Oprescu, sustine ca desi Comisia de Disciplina i-a suspendat definitiv dreptul de libera practica doctorului Naum Ciomu, dupa ce i-a sectionat unuia dintre pacientii sai penisul in timpul interventii chirurgicale, acesta continua sa ofere consultatii medicale in cadrul cabinetelor particulare din Capitala, pe care le detine.

"Doctorul Ciomu are vreo cinci sau sase cabinete particulare pe teritoriul Bucurestiului, in cadrul carora inca ofera consultatii medicale, consultatii ilegale, intrucat i-am suspendat dreptul de libera practica. Cu privire la aceasta situatie, am sesizat deja Politia si Parchetul pentru a lua masurile ce se impun in cazul practicii ilicite a profesiei de medic", a declarat Sorin Oprescu. In plus, doctorul Ciomu este singurul caz de malpraxis din ultimii sase ani din Romania si sanctionat prin suspendarea dreptului de libera practica de Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Cu privire la cazurile de malpraxis, presedintele CMB a declarat ca "numarul plangerilor pacientilor asupra calitatii unui act medical de care au beneficiat, in special in domeniul chirurgical, este in crestere in ultima perioada, de aceea va trebui sa acordam mai multa atentie acestui aspect, dar nu trebuie sa uitam sa stabilim si cat din vina apartine medicului si cat lipsurilor cu care se confrunta acesta din cauza subfinantarii sitemului sanitar romanesc".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.