Meteorologii au emis, miercuri, o atentionare cod galben de intensificari ale vantului si ninsori viscolite, valabila de miercuri, la ora 22.00, pana joi, la ora 20.00, in 20 de judete din jumatatea de sud a tarii si in Capitala.

Astfel, in intervalul mentionat, in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si in zona Carpatilor Meridionali si Carpatilor de Curbura va ninge, vantul va avea intensificari viscolind temporar ninsoarea si se va depune strat nou de zapada. In Dobrogea precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie si vor fi conditii de polei.

Judetele care vor intra sub incidenta codului galben sunt Caras Severin, Mehedinti, Valcea, Gorj, Dolj, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov (inclusiv Capitala), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

Meteorologii mai spun ca in sud-vestul si sudul tarii vor fi intensificari ale vantului incepand chiar din orele amiezei, cu viteze ce vor depasi, la rafala, 60-65 kilometri pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.