Peste 100 de sindicalisti feroviari vor protesta in Timisoara, Satu Mare, Cluj, Vrancea, Prahova si Constanta

Peste 100 de sindicalistii feroviari vor picheta miercuri Prefectura Timisoarei, urmand ca in zilele urmatoare sa protesteze si din Satu Mare, Cluj, Vrancea, Prahova si Constanta, a declarat astazi presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

"De miercuri, sindicatele din teritorii de la cele sapte federatii vor picheta prefecturile din marile orase. Vom solicita o renegociere a salariilor, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru societatile feroviare, marirea subventiei pentru sistemul feroviar la CNCFR si CFR Calatori si in special pentru investitii, precum si elaborarea unui pachet de acte normative pentru eliminarea accizei la motorina utilizata de transportatorii feroviari", a precizat Iulian Mantescu.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva a precizat ca sindicatele CFR si-au propus ca spre sfarsitul lunii martie sa picheteze Ministerul Finantelor Publice pentru negocierea salariilor, potrivit NewsIn.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii intentioneaza sa disponibilizeze in acest an circa 10.000 de angajati din cadrul CFR. CFR Marfa a disponibilizat de luni, 8 martie, aproximativ 4.800 de angajati, urmand ca in aprilie sa fie restructurate alte 1.000 de posturi de la CFR Calatori, iar in luna mai - alte 2.500 de la CFR Infrastructura.

Linii de tren afectate de greva

Circulatia a doua trenuri rapid internationale va fi afectata de greva personalului feroviar din Grecia, care va avea loc in perioada 10-11 martie, se arata intr-un comunicat remis marti de CFR Calatori.

Astfel, trenul Rapid 463 Bucuresti Nord - Sofia- Kulata -Thessaloniki va fi anulat, in data de 10/11 martie, pe parcurs elen Kulata - Thessaloniki si va circula numai pe distanta Bucuresti Nord - Sofia- Kulata, iar trenul Rapid 462 Thessaloniki - Kulata - Sofia- Bucuresti Nord, in data de 11 martie, va circula numai pe distanta Kulata - Sofia -Bucuresti Nord si va fi anulat pe parcurs elen Kulata -Thessaloniki.

CFR recomanda pasagerilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre circulatia trenurilor internationale la statiile si agentiile CFR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.