Angajatii Metrorex anunta noi proteste.
Aproximativ 400.000 de calatori vor fi afectati in fiecare zi a grevei generale. Potrivit liderului Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), numarul calatorilor care folosesc metroul ca si mijloc de transport s-a dublat anul trecut, la 650.000 pe zi.

"Este o continuare a grevei declansate anterior, in noiembrie 2009. Au trecut patru luni de atunci si suntem nevoiti sa continuam acest conflict. Metroul va fi in greva generala din 18 martie", a declarat Radoi.

Angajatii Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi.

Circa 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, deoarece nu au fost semnate contractele colective de munca, care au expirat la 1 noiembrie 2009, a explicat presedintele USLM, Ion Radoi, potrivit NewsIn.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, declara in 5 februarie pentru Agentia NewsIn ca angajatii Metrorex vor declansa conflictul de munca, daca administratia nu va demara intr-o saptamana negocierile pentru un nou contract colectiv de munca si s-ar putea ajunge la greva generala in martie.

Curtea de Apel Bucuresti a decis martea trecuta (2 martie - n.r.) sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Metrorex a cerut in noiembrie Tribunalului Bucuresti sa constate ca greva sindicalistilor de la metrou este nelegala. La acea vreme, Tribunalul a admis actiunea Metrorex si a dispus incetarea de indata a protestului. Decizia a fost atacata cu recurs de sindicalisti.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat, in noiembrie 2009, timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.

Vezi aici cum a decurs ultima greva Metrorex din noiembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.