Aproximativ 1.200 de pensionari brasoveni au semnat plangerea pe care Sindicatul Liber al Pensionarilor Brasov o va depune marti, impotriva Guvernului, la Tribunalul Brasov, in care solicita mentinerea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

„Vom depune la Tribunal actiunea noastra, insotita de 1.200 de semnaturi ale pensionarilor brasoveni. Cerem expres ca sa fie respectate prevederile Legii 19/2001 si a Legii 250/2008 care stabilesc valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, adica la valoarea de 826 lei. Speram ca instanta sa ne dea dreptate si sa oblige Guvernul sa respecte drepturile pensionarilor“, a declarat, luni, Vasile Zaharescu, presedintele Sindicatului Pensionarilor Brasov, informeaza NewsIn.

Acesta a precizat ca aceeasi cerere a fost adresata si Avocatul Poporului, care a transmis-o Curtii Constitutionale. Potrivit raspunsului Curtii, Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care s-a decis ca valoarea punctului de pensie sa fie pastrata, in acest an, la valoarea de anul trecut, adica 732 lei, a fost declarata neconstitutionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.