Weekendul acesta, calatorii de la metrou au fost luati cu asalt de catre un grup de tineri care le-au vorbit despre drepturile femeii in societatea noastra.
Timp de doua ore, sambata si dumnica, participantele si participantii la aceasta actiune care a marcat 8 Martie-Ziua Internationala a Femeii, au impartit pliante calatorilor, purtand tricouri inscriptionate cu diverse mesaje ce faceau trimitere la discriminarea femeilor.

De fapt, ideea principala a acestei manifestari a fost aceea de a arata ca respectul fata de femei nu inseamna doar a le coplesi pe acestea cu cadouri de Ziua Femeii, ci si a constientiza statutul lor in societatea romaneasca. De exemplu, calatorii de la metrou au fost surprinsi sa afle ca aproximativ 1,2 milioane de femei sunt abuzate in fiecare an de catre membri ai familiei, sau ca, in Parlamentul Romaniei, femeile reprezinta doar 9,7% din totalul parlamentarilor, in timp ce in Suedia procentul este de 46%.

Spre surprinderea celor care au participat la actiune, majoritatea calatorilor carora le-au fost impartite pliantele informative au fost foarte receptivi cu privire la aceasta actiune. Despre manifestatie s-a vorbit si la Radio Guerrilla si Radio Europa FM.

Actiunea a fost organizata de catre Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen FILIA si de catre ONG-ul Art Fusion. Intre participantele la aceasta actiune s-au aflat si cateva tinere voluntare venite din mai multe parti ale Europei, care s-au reunit sub denumirea de "The Gender Benders". Ele i-au provocat pe calatorii de la metrou sa mediteze asupra unei intrebari retorice: "Cat de usor este sa fii femeie?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.