Romanii sunt printre tinerii din UE cei mai "predispusi" sa locuiasca acasa cu parintii si la 30 de ani, iar bulgarii ocupa locul 1 in acest top, potrivit unui Eurostat, relateaza Sofia News Agency.

Tinerii din Grecia, Italia, Malta, Romania, Slovenia si Slovacia sunt cu putin in urma bulgarilor in privinta numarului mediu de ani petrecuti alaturi de parinti. Barbatii bulgari locuiesc cu parintii pana la 31,5 ani, in timp ce tinerele bulgare locuiesc cu parintii pana la 27,7 ani, potrivit studiului publicat recent, cu date din 2007, scrie NewsIn.

Cifrele pentru Slovacia si Slovenia sunt aproape la fel - 31,5 pentru barbati, 29,7 pentru femei.

Cu toate ca in toate statele membre barbatii stau mai mult in casa parinteasca decat femeile, sunt diferente intre statele din UE. La polul opus, in 2007, varsta medie la care barbatii plecau din casa parinteasca era 23,1 in Finlanda si 24,2 in Franta si Olanda. Pentru femei, varsta este de sub 30 de ani in toate statele membre, de la 22 de ani in Finlanda, 23,1 in Franta si 23,2 in Olanda la 29,8 in Slovacia, 29,6 in Slovenia si 29,5 in Italia.

Comisia Europeana a spus recent ca va efectua un studiu privitor la autonomia tinrerilor, pentru a intelelege mai bine complexitatea factorilor care ajuta tinerii in faza de tranzitie spre a-si pune bazele propriei case.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.